Olaszország

Gazzetta dello Sport: “Maurizio Arrivabene csak keseregni tudott az elszalasztott monzai győzelem után: ‘Köszönöm minden szurkolónknak, szerettük volna megajándékozni egy mosollyal őket’.”
Corriere dello Sport: “Räikkönen és Vettel jól kezdett, ám mindketten határozatlanok voltak, ezzel pedig megnyílt az út Hamilton előtt, aki nem sokat gondolkodott, hogy megragadja-e az esélyt.”

Nagy-Britannia

The Sun: “A korábbi világbajnok Damon Hill jól foglalta össze: ‘A Ferrarinak egy problémája van, Lewis Hamiltonnak hívják. Ezért ér ő meg minden egyes fontot, miközben Sebastian Vettel nyomás alatt összezuhan.’ Az 1996-os vb-győztes Hillnek igaza van. A Ferrarinak ezt a versenyt gond nélkül meg kellett volna nyernie.”
The Guardian: “Az Olasz Nagydíj rajtja előtt Lewis Hamilton egy kígyóveremhez hasonlította a félelmetes monzai atmoszférát. A leintés után a dobogó tetején állva aztán arról beszélt a fütyülő tömegnek, hogy hogyan merített energiát a szurkolók ellenséges, negatív hozzáállásából. Ez érthető is egy ilyen győzelem után, amely előzetesen csaknem elérhetetlennek tűnt a számára.”

F1: A Ferrarinak egy problémája van, Lewis Hamilton 1

Spanyolország

El País: “A Ferrari hosszú éveket várt arra, hogy ilyen kedvező helyzetbe kerüljön Monzában. Most pedig, hogy eljött ez a pillanat, a maranellói csapat és Vettel remegni kezdett.”
Mundo Deportivo: “Lewis Hamilton újfent megtette, amit eddig egész életében tett. Elcsendesítette azokat, akik kritizálták őt.”

Ausztria

Kurier: “Sebastian Vettel elveszítette a sebességpárbajt Lewis Hamiltonnal szemben, a világbajnoki címért folyó küzdelemben pedig lehet, hogy döntő csapást szenvedett el Hamiltontól a Ferrari saját közönsége előtt.”

Svájc

Blick: “Keserű pirula a több mint 100 ezer Ferrari-szurkolónak: ők arról ábrándoztak, hogy Fernando Alonso 2010-es sikere óta végre ismét a Ferrari győz Monzában, ehelyett épp a főellenség Mercedes járt sikerrel, s az elmúlt öt év alatt ötödször kaparintotta meg a monzai trófeát.”

F1: A Ferrarinak egy problémája van, Lewis Hamilton 2