Miután a Belga Nagydíj előtt törölték a Force India addig megszerzett konstruktőri pontjait, a silverstone-i székhelyű csapat újabb helyet javított a csapatok bajnokságában. Esteban Ocon hetedik és Sergio Perez nyolcadik helyének köszönhetően újabb 10 ponttal gazdagodott az istálló, így megelőzték a Saubert is.

A soron követező Szingapúri Nagydíjat a nyolcadik helyről várhatja a rózsaszín csapat, miután már Belgiumban megelőzték az idén szenvedő Williamst. Jelenlegi formájukat elnézve könnyen lehet, hogy a következő futam után már a hetedik helyen állnak majd Sergio Perezék, ugyanis mindössze két pontra vannak az előttük álló Toro Rossótól.

Esteban Ocon elégedett lehet hetedik helyével, pláne, hogy még ő ül az egyik rózsaszín autóban, és nem Lance Stroll. „Örülök a mai eredményemnek. A hatodik hely volt a cél, de nem volt meg a tempónk, hogy megelőzzük Grosjeant. A csapat szempontjából a hetedik és nyolcadik hely kitűnő eredmény.”

„Jól rajtoltam, de kicsúsztam a fűre az egyes kanyarnál, így vissza kellett vennem, ez jó néhány pozícióba került. Onnantól viszont jó volt a tempóm, és Sainz elé kerültem. Jól kezeltem a gumikat is, sokáig bírták. Egy igazi lehetőségem volt elkapni Grosjeant, de nem jött össze. Elégedetten fejezzük be az európai szezont” – mondta a francia.

Csapattársa, Sergio Perez szép felzárkózást mutatott be az elrontott időmérő után. Mindössze a 14. helyről kezdhette a versenyt, de nyolcadikként látta meg a kockás zászlót. „Örülök, hogy pontokkal távozhatok, főleg annak tudatában, mennyire hátulról indultam. Az egész verseny során sérült volt a kocsim” – utalt a mexikói Kevin Magnussennel vívott csatájára.

„A problémák ellenére, erős tempónk volt, és közvetlen Esteban mögött autóztam a verseny végén, mindketten próbáltuk megelőzni Grosjeant. Az elmúlt két hét eredményei megmutatják, milyen erős csapat vagyunk, elméletileg negyedikek lennénk. Szingapúrban érkezik pár fejlesztés a kocsihoz, így remélhetőleg jól szerepelünk majd a szezon utolsó versenyein is” – mondta Perez a versenyt követően.

Perez állítása igaz, a pillanatnyi helyzet szerint a régi eredményekkel együtt a 87 ponttal állnának a konstruktőri verseny 4. helyén a 84-84 pontos Renault és Haas előtt.