Noha a Red Bull mindkét pilótája megkapta a Renault C-verziójú, erősebbnek ítélt motorját, sem Max Verstappennek, sem Daniel Ricciardónak nem volt valódi esélye a 2018-as F1-es Olasz Nagydíj pole-pozíciójára, melyet Kimi Räikkönen szerzett meg.

„Megpróbáltunk mindent, amit lehetett, de az ötödik hely a mai maximum” – mondta Max Verstappen az időmérőt követően. „Eléggé messze vagyunk az elejétől, ráadásul nem volt szélárnyékom az utolsó próbálkozásomnál a Q3-ban. Ám szerintem akkor sem végeztem volna előrébb, talán egy kicsit közelebb lettünk volna.”

A holland versenyző elégedett a Renault új motorjával. „Határozottan jobb, nagyjából másfél tizedet jelent. Remélem, hogy közelebb kerülünk az elejéhez, a különbség ugyanis nagy.”

„A Ferrari és a Mercedes túl gyorsak számunkra” – tekintett előre a vasárnapi futamra Verstappen. „A saját versenyünkre koncentrálunk, de figyeljük majd, mi történik előttünk. Hátulról nem fenyegetnek, így eléggé a senki földjén fogok autózni” – mondta.

F1: Újra a nagyok mögött kullog a Red Bull 1

Csapattársa, Daniel Ricciardo ki sem hajtott már az időmérő második részére sem. Az eredménylistán így a 15. helyen szerepel, ám a vasárnapi futamot a rajtrács végéről kezdi motorkomponensek cseréje miatt, mivel néhány alkatrészből már az idei megengedett darabszám felett jár.

“Úgy döntöttünk, nem éri meg kockáztatni az új motort, az utolsó vagy utolsó előtti sorból indulunk úgyis” – mondta az ausztrál. “Ha lett volna esélyünk a pole-ra talán megpróbáljuk a büntetés ellenére is, de a Ferrari és a Mercedes túl gyors.”

Ricciardo már a versenyre koncentrál, elégedett autójával. “A lehetőségeinkhez képest gyorsak vagyunk az egyenesben, ami jól fog jönni a versenyen. Levehetnénk a hátsó szárnyat is, de attól tartok, ez illegális! Nem hiszem, hogy számítana, milyen gumin indulunk, eléggé hasonlóak a keverékek.”

“Keresztülvágok a mezőnyön, későn fékezünk és remélhetőleg elől végzünk, jó pontokat szerezve!” – zárta a mindig mosolygós ausztrál, utalva arra, hogy mit várhatunk tőle.