A korábbi elnök, Sergio Marchionne halála előtt néhány nappal a Ferrari vezérigazgatójává kinevezett Louis Camilleri az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján, Monzában jelent meg első ízben a Forma-1-ben.

A Marchionne halála környéki időszakban arról szóltak a találgatások, hogy míg a volt elnök nagy támogatója volt a Saubernél versenyeztetett neveltjüknek, Charles Leclerc-nek, és már 2019-re őt akarta Sebastian Vettel mellé ültetni, az új főnök inkább a stabilitásra fogja helyezni a hangsúlyt és Kimi Räikkönent tartja meg. Az elmúlt egy-két hétben számos forrás már tényként kezelte a 2007-es világbajnok szerződéshosszabbítását, a bejelentést Monzára várták, ám Camillieri egészen másképp beszélt:

“Egyelőre nem hoztunk döntést. Amikor majd meghozzuk a döntést – amihez nem szabtunk határidőt –, önök lesznek a másodikak, akik megtudják” – mondta az újságíróknak.

Camilleri hozzátette, hogy a pilótafelállást illetően a csapatfőnök Maurizio Arrivabenéé lesz a végső szó:

“Jól ismerem Kimit, régi, kedves barát. Ami a döntést illeti, közös döntés lesz. Maurizio, a csapat főnöke hozza majd meg a döntést, amit persze megbeszélünk, és amikor készen állunk, döntünk.”

F1: Nincs még döntés Räikkönenről 1

Louis Camilleri

Bár a nyári szünetben világossá vált, hogy Fernando Alonso 2018 végén elhagyja a Forma-1-et, a bejelentés előtt a kétszeres világbajnok ferraris visszatéréséről is spekuláltak egyesek. Camilleri azt mondta, nem tárgyaltak volt pilótájukkal:

“Alonso visszavonult, vagy legalábbis egy évre biztosan kiszáll. Tudomásom szerint nem voltunk kapcsolatban Alonsóval. Én csak négy hete vagyok itt, de úgy hiszem, nem beszéltünk vele.”