A tulajdonosváltáson átesett Force India belgiumi indulása egy utolsó pillanatban történt névváltoztatással vált lehetségessé, a csapat immár Racing Point Force India néven szerepel.

Egy ilyen névváltás jogilag elég bonyolult, a Racing Point például nulla ponttal folytatja a bajnokságot a konstruktőrök között, a Force Indiát tulajdonképpen kizárták.

Az új indulási jog elvileg azt is jelentette volna, hogy a Racing Point minden pénzdíjtól elesik. A riválisok azonban megkegyelmeztek a csapatnak: a kilenc ellenfél csütörtöki egyhangú döntése alapján a Racing Point is részesülhet az úgynevezett első kalapos pénzdíjból.

Ez a csapatok számára egyenlő mértékben járó összeg, de csak azok jogosultak rá, akik az elmúlt két évben a konstruktőri bajnokság első tíz helyezettje között zártak. Új indulóként ez kizárta volna a Racing Pointot a pénzosztásból, a riválisok azonban belementek abba, hogy felmentést kapjon az alakulat.

A pontok és konstruktőri helyezés alapján járó pénzdíjból ellenben csak a Belga Nagydíjtól számított teljesítménye alapján részesülhet a nulláról induló új csapat.