A McLarennél múlt kedden jelentették be, hogy a szezon végén Fernando Alonso elhagyja a csapatot és a Forma-1-et, majd két nappal később az utódot is megnevezték, a kétszeres világbajnok ülését honfitársa, Carlos Sainz kapja.

A McLarennél 2010 és 2016 között versenyző Jenson Button a spanyol El Mundo Deportivónak beszélt a pilótacseréről, bár nem sok jóval tudja biztatni Sainzot, szerinte hiába váltottak idénre Renault-motorra, jó ideig nem lesz még versenyképes a csapat.

“Jó hír (hogy szerződést kapott), de vajon előrelépés-e ez? A Renault gyári csapatánál vezetett, idén már egész jól teljesítenek. Most a McLarenhez megy, és nem vagyok biztos benne, hogy ez jó lépés. Persze nyilván nem volt lehetősége a Renault-nál a jövő évre Daniel (Ricciardo) érkezése miatt, szóval ilyen értelemben jó döntés” – mondta a 2009-es világbajnok.

“De szerintem nem sokat változik majd az autó tempója 2019-re. Túlságosan lemaradtak. Nagyszerű csapat, számos világbajnoki címmel, szóval sikerülni fog, de idő kell majd hozzá.”

“Carlosnak el kell majd fogadnia, hogy néhány év kemény munka vár rá. A csapatnál érvényt kell majd szereznie a véleményének, és remélhetőleg így sikerül majd javítani az autót. Fernandót nem lesz könnyű pótolni, de nem választották volna őt, ha nem tartanák érdemesnek a posztra” – magyarázta a veterán.