Fernando Alonso bő egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a 2018-as idény végén távozik a Forma-1-ből, ennek ellenére a nyári szünet utáni első verseny, a Belga Nagydíj előtt nagyon is nagy kedvvel tér vissza.

“Bár a Forma-1-ben a nyári leállás ideje volt, érzésre nagyon is sok minden történt a Magyar Nagydíj óta. Örülök, hogy végre bejelenthettem a 2019-et illető döntésemet, ám ettől a legkevésbé sem csorbul az idény második felére irányuló koncentrációm, és a csapaté sem” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Bár Silverstone-ban, a WEC múlt hétvégi fordulóján én már versenyeztem, így is alig várom, hogy Spában a volánhoz ülhessek! Az idény egyik legjobb pályája, általában nagyon élvezetes a verseny.”

“A spái a leghosszabb versenyhelyszínünk, és jelentős része padlógázas, így számunkra nagy kihívást jelent majd, de frissnek, motiváltnak érzem magam, támadásra készen várom a hétvégét és az idény második felét!”

Alonso már biztosan nem vezet jövőre a McLarennél, és csapattársa, Stoffel Vandoorne sem lehet biztos abban, hogy 2019-re megtartják, így a belga pilóta a hazai futamán nagyon igyekszik majd bizonyítani:

“A hazai futamom mindig az idény egyik fénypontja, és évről évre több szurkolót látok a lelátókon. Hihetetlen érzés, és az egész csapatot melegen fogadják, bárhova is menjünk” – mondta.