A francia Jean-Eric Vergne 2012-ben mutatkozott be a Toro Rossónál, ám a pilótát 2014-ben és 2015-ben is mellőzték amikor a Red Bullnál üresedés akadt, Mark Webber helyére Daniel Ricciardót, Sebastian Vettel utódjául pedig Danyiil Kvjatot választották, őt pedig ejtették a programból.

Vergne egy évet a Ferrari tesztpilótájaként töltött még az F1-ben, majd a Forma-E felé fordult, ahol idén fölényesen, pontrekorddal, egy fordulóval a vége előtt szerezte meg a bajnoki címet. A 28 éves pilóta iránt most újra érdeklődnek a Forma-1-ben is, árulta el egy friss interjúban.

“Igen, az F1 is egy lehetőség 2019-re. Vicces, hogyan változik a motorosport. Ha az ember változtat egy kicsit fejben, ha változtat a munkáján, azonnal látható ez eredmény. Látszik a versenyeredményekben, látszik abban, hogyan tekintenek rá, hogyan beszélnek vele. Három évvel ezelőtt senki nem keresett volna meg az F1-ből, hogy arról érdeklődjön, van-e szerződésem a következő évre” – mondta a Crash.netnek.

Az F1-be hívják a Forma-E-bajnokot 1

Vergne azt nem árulta el, hogy melyik csapattól kapott megkeresést, azt azonban elmondta, hogy Forma-E egyelőre vonzóbb abból a szempontból, hogy nyílt a verseny, az idei sikere olyan, mintha az F1-ben a Marussia győzött, de reméli, hogy a száguldó cirkusz is képes lesz változni ezen a téren.

A francia azt is leszögezte, hogy mostanra semmilyen rossz érzés nincs benne a fent említett Red Bull-os mellőzések miatt:

“Elégedett vagyok a helyzetemmel. Nincs bennem keserűség. Látom, hogy a volt csapattársam, Daniel (Ricciardo) futamokat nyer. Monacóban ott os voltam, és igazán örültem a sikerének.”

“Állhatnék úgy hozzá, hogy (az F1-ben) vertem a srácot, közel voltam hozzá, és most ő nyer futamokat, neki van szerződése, de tényleg nincs bennem keserűség. Örülök annak, ahol tartok. Szerintem mindennek megvan az oka. Ki tudja, hol lesz majd ő 10 év múlva és hol leszek én? Már nem érzek csalódottságot. Tanultam a hibáimból, tanultam a rosszból, és igazából hálás is vagyok a velem történtekért. Persze ha egy jó ajánlatot kapnék az F1-ből, megfontolnám.”

Az F1-be hívják a Forma-E-bajnokot 2