Két héttel ezelőtt derült ki, hogy a Mercedes csapatelnöke és résztulajdonosa, háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda tüdőátültetésen esett át egy bécsi kórházban.

A komplikációk nélkül lezajlott műtét után az osztrák Oe24.tv friss jelentése szerint az F1-es legendánál a veséjével akadt nehézség, két napid dialízisre volt szüksége, ám mostanra egyértelműen túl van az életveszélyen, semmilyen gépre nincs szüksége, magától lélegzik, beszél, összességében jól gyógyul.

Lauda ezzel együtt még hetekig az intenzív osztályon maradhat, ráadásul hosszú-hosszú felépülés vár rá, amely során és után alaposan átalakul majd az élete.

Az F1-es munka és a légitársaság, valamint a repülés is jó ideig kizárt a 69 éves exversenyző számára, ugyanis hat hónapig nem ülhet repülőre, de a szomszédos országoknál távolabb nem is mehet, hogy gyorsan visszatérhessen a bécsi kórházba, ha bármilyen probléma adódna, tehát idén szinte biztosan már nem utazik futamra.

Laudát az orvosok örökre eltiltották a nyilvános uszodáktól, szaunáktól, az állatoktól, házi kedvencektől is távol kell tartania magát, de jó ideig még növények sem lehetnek a közvetlen környezetében.