Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke több témát is érintett az F1 hivatalos podcast-sorozatának legutóbbi részében, melynek ő volt a főszereplője. A brit szakember elárulta, szerinte miért választhatta a Renault csapatát 2019-re Daniel Ricciardo.

„Öt év után úgy érezhette, új kihívásra vágyik” – mondta a csapatfőnök Ricciardóval kapcsolatban. „Azért választhatta a Renault alakulatát, mert ott hatalma lehet. Nagyon jól ismeri a termékeiket, mióta velünk van, azt használja. Úgy érzem, hogy talán vezető szerepre vágyik egy kisebb környezetben” – vélekedett a csapatfőnök.

Horner elárulta, mindet követ megmozgattak azért, hogy az ausztrál náluk maradjon, ám ez nem volt elég. Könnyen lehet, hogy Max Verstappen ennek az oka, legalábbis a csapatfőnök szerint.

„A versengés közte és Max között nagyon intenzív. Max egyre és egyre erősebb lesz. Daniel úgy döntött, itt az ideje lelépni és kipróbálni valami mást. Látja, ahogy Max egyre csak fejlődik a sebesség terén, és nem szeretne másodhegedűs lenni. Azt hiszem, ez hatalmas szerepet játszhatott a döntésében” – gondolja Horner.

És hogy ki pótolja Ricciardót? Szóba került számos pilóta, a Red Bull-családon belül és kívül egyaránt. Szinte minden átigazolási pletykánál felbukkan Fernando Alonso neve, és ez ezúttal sincs másképp. Azonban Horner szerint nem illene a spanyol a csapatukba.

F1: A Red Bull nem kér Alonsóból 1

„Minden tiszteletem Fernandóé, nagyszerű pilóta, fantasztikus. Azonban nehezen tudom elképzelni nálunk. Általában káoszt okoz ott, ahol felbukkan. Az elsődleges szempontunk alapján a fiatal pilótákra alapozunk, mintsem egy, a karrierje végéhez közeledő versenyzőt szerződtessünk” – szögezte le a csapatfőnök.

Horner elmondása alapján valószínűleg valamelyik házon belüli pilóta kapja meg a nagy lehetőséget 2019-re, de az ajtó nyitva áll a kívülről érkezők számára is. Azonban a két jelenlegi legesélyesebb a Renault-tól kiszoruló Carlos Sainz és a Toro Rossónál meg-megvillanó Pierre Gasly.

A szakember mindkét pilótáról elismerően beszélt. „Mindketten nagyon gyorsak, így megnyugodhatunk, fújhatunk egyet. Szerződésben állnak velünk, meglátjuk, milyen lehetőségeink vannak, és a csapat számára a lehető legjobb döntést hozzuk meg” – zárta a Red Bull csapatfőnöke.