Az ötödik helyről vághat neki a 2018-as Forma-1-es Német Nagydíjnak Kevin Magnussen. A dán a Haas eddigi legjobb időmérős teljesítményét beállítva három tizeddel verte meg csapattársát, Romain Grosjeant, aki a hatodik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi futamon.

„Szép kör volt a végén” – mondta Magnussen, aki az utolsó pillanatban ugrott csapattársa elé. „Nem lehet a Red Bullokat megverni. Túl messze vannak ahhoz, hogy játszadozzunk velük, de a középcsapatok közül ismét mi vagyunk a legjobbak, és ez a célunk. Már csak a holnapi napnak kell jól alakulnia, ez nagyobb kihívást jelent.”

Elviekben a hockenheimi pálya kevésbe feküdt a VF-18-as kódjelű Haas-Ferrarinak, azonban Magnussen arra következtet az időmérős teljesítményből, hogy az autó a lassú tempójú részeken is javult. „Még mindig úgy gondolom, hogy a gyors szakaszokon erősek vagyunk, de valamivel gyengébbek a lassú szekciókban.”

„A pályán található néhány lassú kanyar, de jól állunk itt is, úgyhogy talán javítottunk a gyengeségeinken. Összességében jó a kocsi” – mondta a dán.

„Remélem, hogy holnap az előlem induló a srácok jól kapják el a rajtot, így lesz némi tiszta levegő előttünk, és a saját dolgunkra figyelhetünk” – tekintett előre a futamra Magnussen.

F1: A Haas ismét a legjobb kiscsapat 1

Csapattársa, Romain Grosjean is pozitívan értékelt, de problémákkal kellett szembenéznie az időmérőn. „Jó kis edzés volt, de még utána kell járnunk, mi történt az utolsó körömön, kicsit szélesen fordultam az első kanyarban, emiatt nem tudtam másodszor kimenni” – mondta a francia.

Grosjean bízik benne, hogy végre ismét pontot tud szerezni. Idén eddig csak egyszer ért a legjobb tízbe, az ausztriai  negyedik hely révén. „Elöl vagyunk, ez nagyon ösztönöz. Meglátjuk, milyen idő lesz vasárnap, van benne némi bizonytalanság, de nem bánjuk, ha hűvösebbre fordulnak a körülmények. Jó helyről vághatunk neki a holnapi napnak” – fejezte be a francia.