A múlt hétvégi Brit Nagydíjon Lewis Hamilton megszerezte zsinórban ötödik silverstone-i pole-ját, ám az előző négy évben győztes Mercedes-pilóta elszúrta a rajtot, lassan indult el, a ferraris Sebastian Vettel és saját csapattársa, Valtteri Bottas is megelőzte, a 3. kanyarban pedig már Kimi Räikkönen támadta, a finn hibázott, meglökte a címvédőt, aki ezzel a mezőny legvégére esett vissza.

Bár Hamilton végül egészen a 2. helyig kapaszkodott előre, a bravúrra nem lett volna szükség, ha jól sikerül a rajt.

“Úgy gondolom, elsőként azonosítanunk kell, hogy min is javíthatunk, mire van műszaki megoldás. A rajtoknál jobban kell teljesítenünk, hogy elkerülhessük az olyan incidenseket, mint amilyet Silverstone-ban láttunk. Ezen lehet változtatni” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

A Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin is azt ígérte, hogy a jövő hétvégi Német Nagydíjon keményen dolgoznak a rajtokon.

“Hogy mi volt a gond Lewis rajtjánál? Egyszerűen kipörögtek a kerekek. A rajtrács kevésbé tapadt, mint vártuk. Voltak rajtszimulációink, Silverstone-ban ráadásul a rajtrácsról végezhetjük őket, de vasárnap valamiért nem úgy ment, ahogy vártuk, és amint kipörögnek a kerekek, oda a tapadás. Így gyorsan pozíciókat veszített.”

“Szóval ezen keményen dolgozunk, hogy átlássuk ezt, mert nagyon jól tudjuk, hogy a pole-szerzés után ugyanolyan jól is kell elindulni, mint a Ferrarik, szóval Hockenheimre ez a célunk.”