A vasárnapi Brit Nagydíj hajrájában az élmenők mellett a top10 végében is nagy csata folyt, Fernando Alonso Kevin Magnussennel birkózott a 8. helyért, míg az utolsó pontot érő pozícióért a Toro Rossó-s Pierre Gasly küzdött meg a Force Indiá-s Sergio Perezzel.

Az utóbbi összecsapást a versenybírók utólag szabálytalannak ítélték, így néhány órával a futam után a francia a neki kiosztott 5 másodperces időbüntetéssel a 13. helyre esett vissza, míg Perez megörökölte a 10. helyet, amivel amúgy a McLaren járt legrosszabbul.

Persze a francia ifjonc sem volt valami boldog, élesen kikelt a versenybírók ellen a Twitteren:

“Nevetséges ez az 5 másodperc! Minden hétvégén vannak koccanások további következmények nélkül, ettől is izgalmas a verseny! Kemény csata volt, élveztem. Hadd versenyezzünk, hagyjuk ezeket a kamu büntetéseket!” – írta.

Gasly mondjuk legalább célba ért Silverstone-ban, csapattársa, Brendon Hartley még ezt sem mondhatja el magáról, hiszen a szombati, harmadik szabadedzésen elszenvedett bizarr balesete – fékezés közben eltört a bal első felfüggesztés – után az időmérőn nem indulhatott, így a csak a bokszutcából rajtolt, ám egy újabb műszaki hiba miatt első köre végén feladni is kényszerült a versenyt…

“Nem igazán hiszek a szerencsében, nem vagyok babonás, de azt gondolom, bátran kimondhatjuk, hogy az elmúlt pár hét nem volt valami szerencsés a számomra. Ezen a hétvégén nem rajtam múlott: a felfüggesztés hibája szombaton, majd egy másik műszaki probléma már a rajt előtt, szóval nem sokat mondhatok az elmúlt két napról. Elkeserítő, de megnyomom a reset gombot, pihenek pár napot, aztán készülök a következő futamra” – mondta az új-zélandi.