A Haas-csapat 2018-ban az eddigi versenyhétvégék többségén a negyedik erő volt a tempót tekintve, de ilyen-olyan hibák miatt ebből nem tudták kihozni a maximumot, Romain Grosjean egyenesen a kilencedik fordulóig, az Osztrák Nagydíjig pont nélkül állt, amit leginkább a számos balfogásának, bukásának köszönhetett.

A Red Bull Ringen úgy látszott, megváltást jelent számára a ragyogó 4. hely, ám Silverstone-ben visszatért az eső-kelő Grosjean: az első szabadedzésen az első kanyarban törte össze a Haast, miután nem csukta be időben a DRS-t és az autó lesodródott a pályáról, a futam kezdetén saját csapattársával, Kevin Magnussennel ütközött, majd a verseny háromnegyedénél a renault-s Carlos Sainzcal akadt össze, mindketten kiestek. Bár az utóbbi eset nem feltétlenül volt Grosjean hibája, a csapatnál így is kezd betelni a pohár.

“Ezt már nem nevezném balszerencsének” – idézte a RaceFans.net a csapatfőnök Günther Steinert.

“Kezd frusztrálóvá válni a dolog. Mindannyian reménykedtünk, hogy most már felfelé tartunk vele, erre megint itt vagyunk a gödör alján, megint ki kell kapaszkodnunk. Ki is fogunk, de ez kemény munka, pedig a kemény munkát a pontszerzésre kellene fordítani, nem arra, hogy megint összeszedjük magunkat. Azért kellene hajtani, hogy jó eredményeket érjünk el, de pillanatnyilag arra megy el rengeteg energia, hogy a gödörből másszunk ki. Az előrelépés helyett csak az utolérésen dolgozunk.”

F1: A csapatnak kezd elege lenni Grosjeanból 1

Steiner azt mondta, továbbra is támogatni fogja Grosjeant, de elismerte, hogy elérhetnek a töréspontig, amikor elég lesz a hasonló produkciókból:

“Igen, támogatnom kell, ugyanis ez kell a csapat sikeréhez. Azt nem tudom, hol a töréspont, még nem jutottunk addig, de ahogy már korábban is mondtam, valamikor be kell fejezni a pontok elszórását. Ezen fordul a dolog. Ezt nem folytathatjuk így tovább. Már az idény felén túl vagyunk, és nagyon sok pontot szalasztottuk el a hibáink miatt, ez pedig nem elfogadható.”