A 2018-as Forma-1-es versenynaptár amellett, hogy 21 fordulójával beállította a 2016-os rekordot, a sportág történetében első ízben tripla versenyhétvégét is hozott a Francia, az Osztrák és a Brit Nagydíj hármasával.

Nézőként ugyan elviselhető a dolog, de a csapatok számára a végső határokat feszegette az elmúlt három hét, mind a dolgozók munkabírása, mind a logisztika tekintetében.

“Mindenki fáradt, mindenki utolsó erejéből küzdi végig (a Brit Nagydíjat)” – mondta a McLaren vezére, Zak Brown Silverstone-ban.

A hármas hétvégén a foci-vb miatt hozták össze az idei évre, nem akarták, hogy a jövő hétvégi döntővel ütközzön az F1, de mivel jövőre már nem lesz ilyen probléma, az F1 tulajdonosa, a Liberty Media nem is próbálkozik ezzel újra.

A Force India csapatigazgatója, Otmar Szafnauer az RTL-nek nyilatkozva “baklövésnek” nevezte a tripla hétvégét, de elmondta, hogy jövőre már nem kell ilyennel számolniuk: “Én úgy hallottam, hogy jövőre nem lesz ilyen. De körülbelül ugyanannyi futamunk lesz, mint idén.”

Bár 2019-ben elvileg Miami is bekerül a naptárba, Németország nem rendez nagydíjat, a szezonnyitó melbourne-i futamot pedig szokásos helyére, március közepére teszik vissza, hogy egy kicsit szellősebb legyen a menetrend.

“Én úgy tudom, hogy minden valószínűség szerint nem lesz jövőre tripla hétvége” – erősítette meg a mclarenes Brown. “És azt hiszem, pár évig még nem is beszélhetünk 22-23 futamról, szerintem jövőre 20, talán 21 forduló lesz.”