Már a hétvége előtt látszott, hogy a motorerőigényes silverstone-i pálya nem fog feküdni a Red Bull autóinak. Emiatt csak a harmadik sorból vághatott neki a 2018-as F1-es Brit Nagydíjnak Max Verstappen és Daniel Ricciardo.

Jó versenyt futott mindkét pilóta, de nem igazán tudtak beleszólni a két másik nagycsapat, a Mercedes és a Ferrari dolgába. Max Verstappen tűnt ezen a hétvégén a jobb Red Bull-pilótának, ezt bizonyította a Kimi Räikkönennel vívott parádés csatája is.

A holland is élvezte a küzdelmet, de sajnálta, hogy nem tudta a lépést tartani. „Az első biztonsági autós szakasz után volt egy csatám Kimivel, ami önmagában gyönyörű volt, de hihetetlenül zavarba ejtő, hogy mennyivel lassabbak vagyunk az egyenesben. Képtelenek voltunk bármit is csinálni” – mondta.

A Red Bull fiatalja nem látta meg a kockás zászlót, miután egy fékprobléma megálljt parancsolt, és Verstappen kicsúszott a kavicságyba. „A kicsúszáskor megrongálódott a kuplung, így sebességben ragadt az autó” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Kár, pedig kemény versenye volt” – sajnálkozott Horner.

Verstappen elmondta, már a rajtnál tudta, hogy baj van az autóval. „Az első körben ráléptem a fékpedálra, ami beesett. Később helyrejött, amit furcsának találtam, máskor ilyenkor vége a versenynek. A verseny végén fékeztem a 16-os kanyarban. A fékpedál beesett, a hátsó kerekek blokkoltak és megforogtam. Visszatértem volna, de az autó egyesben ragadt, de azt hiszem, ez inkább az elektronikus fékkör problémája volt, mintsem a sebességváltóé” – mondta.

F1: Ez okozta Verstappen vesztét 1

A másik autót Daniel Ricciardo az ötödik helyen hozta be, a végén üldözőbe véve a gumikkal erősen küzdő Valtteri Bottast. „Közel tudtam érni, de nem elég közel” – utalt a csatára a verseny után az ausztrál. „Kezdtek meghalni a gumijaim, nem volt meg a tapadás, amikor közel értem. Nehéz volt őt követni.”

„Most egy hétre elvonulok, a hármas hétvégék minden versenyén volt valami, ami az utunkba állt. Az utolsó pillanatban álltunk ki a bokszba, épp mielőtt a biztonsági autó pályára hajtott volna” – bosszankodott Ricciardo.

„Monaco óta nem igazán mennek úgy a dolgok, ahogy azt szeretnénk, de megpróbáljuk ezeket a javunkra fordítani Hockenheimben és Budapesten” – tekintett végül előre a Red Bull ausztrálja.