Szinte biztos, hogy Lewis Hamilton 2019-ben is a Mercedes pilótája lesz, ám kérdéses, hogy még hány évig láthatjuk őt, és mennyi pénz üti a négyszeres világbajnok markát. Állítólag a Német Nagydíj hétvégéjén bejelentenek egy 130 millió fontról (47,5 milliárd forintról) szóló szerződést, melynek értelmében Hamilton három évre kötelezné el magát.

Azonban az újabb híresztelések szerint ez nem minden. Ha még két évre hajlandó leigazolni Hamilton, plusz 120 millió fontot kereshet a brit, így 250 millió fontos, vagyis 91 milliárd forintos keresetével a legjobban fizetett brit sportoló lenne a Mercedes ásza, akinek természetesen eddig sem kellett fogához vernie a garast.

Összehasonlításképpen, a jelenlegi mezőnyben Hamiltonon kívül Sebastian Vettel keresi a legtöbbet, éves szinten 45,8 millió fontot, azaz 16,7 milliárd forintot. A mezőny világbajnokai viszik a prímet fizetések terén, Fernando Alonso 22,9 millió fontot (8,36 milliárd forint), Kimi Räikkönen 7 millió fontot (2,55 milliárd forint) tehet zsebre évente.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint még bőven van potenciál pilótájában. „Lewis 33 éves, de van még benne öt nagyon jó év. Azt akarom, hogy ezeket a Mercedes színeiben töltse” – mondta. „Elvárhatom tőle? Nyitott vagyok, ha két év múlva is jó véleménnyel vagyunk egymásról és bízunk a másikban, akkor egyértelmű, hogy folytatjuk.”

A tervekbe azonban belezavarhat maga Hamilton. Vajon nem szeretne a brit a sportág legikonikusabb csapatánál, a Ferrarinál vezetni, esetleg bajnoki címet szerezni? Ez akár arra is ösztökélhetné a jelenleg négyszeres bajnokot, hogy beállítsa Michael Schumacher hét bajnoki címét.

Wolff azonban nem aggódik ezek miatt. „Ez még mindig messze van. A hét vb-cím kivételes teljesítmény, négynél még nem beszélhetünk erről. Egy nap, ha visszavonul, az emberek azt mondják, hogy nyert 4, 5, 6 vagy 7 címet. Senki sem fog arról beszélni, mennyire volt könnyű megnyerni őket” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Jelenleg a pillanatnak élünk, úgy érezzük, a mostani bajnokság a legnagyobb kihívás, amely előttünk áll” – zárta Wolff mondanivalóját.