Hamilton ezzel hatodik alkalommal indulhat az első rajtkockából hazai pályáján, idén pedig negyedszer szerzi meg a pole-pozíciót. Ez a brit 76. ilyen sikere, ezzel tovább javítja saját rekordját. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat az egykori F1-es pilóta, Martin Brundle készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Ezek a srácok a legjobbak!” – mondta könnyeit törölgetve a brit. „Mindent beleadtam, nagyon nehéz volt. A Ferrarik valamit előhúztak a Q3-ban, és imádkoztam, hogy nektek, a közönségnek megcsináljam. Nagyon hálás vagyok a támogatásért, nélkületek képtelen lennék erre! Nem is emlékszem, mi volt a két köröm közt a különbség. Talán a 13-as kanyar lehetett.”

Sebastian Vettel (2.)

„Volt egy kis gond a nyakammal az edzésen, de rendbe jött az időmérőre. Hogy őszinte legyek, reggel nem gondoltam volna, hogy esélyünk lesz az első rajtkockára, abban sem voltam biztos, hogy az időmérőt teljesíteni tudom. Nagyon szoros volt, az utolsó körömmel elégedett voltam, de időt veszítettem az egyenesekben, talán hiányzott egy kis szélárnyék. Örülök a második helynek, jó esélyek kínálkoznak holnapra.”

Kimi Räikkönen (3.)

„Nem igazán vagyok elégedett. Azt hiszem, ma megvolt minden eszközöm, hogy gyorsabb legyek, de elfékeztem a gumikat a 16-os kanyarban az utolsó körömön. Ez az idő elég lett volna, hogy elöl legyek, de ez van.”

„Van esélyem holnap, elvileg jó a kocsi. Nagy a meleg, nem lesz könnyű a gumik szempontjából. Néhány dolgot átbeszélünk, a dobogó tetejét célozzuk meg.”