A Forma-1 hivatalos podcastet indított a héten, az első adásban a címvédő, a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton volt a vendég. A 33 éves Mercedes-pilóta számos témáról beszélt a hosszú interjúban.

Az angol versenyző többek között azt mondta, hogy a Forma-1 célt adott az életének, ám sokszor kemény leckéket is kapott a sportágban:

“A Forma-1 életet adott számomra, célt adott, ami igazán különleges. De a Forma-1 meg is tört. Megtört, majd újra felépített, majd újra megtört és újra felépített. Az ember mindent belead, és a szíve szakad meg, amikor mégis kudarcot vall. És mindenki látja a botlásokat. Viszont amikor feláll az ember és újra sikert arat, az igazán felemelő. Elesel, csontod töröd, de meggyógyulsz és mész tovább.”

“A munka iránti szenvedélyről és a siker akarásáról szól az egész. Nehéz ezt elmagyarázni, de mindenkiben megvan ez valamilyen formában. A Forma-1 segített felnőnöm, nagyon sok önbizalmat adott. Emellett alapot biztosít, hogy azt csinálhassam, amit szeretek, olyan életet éljek, amilyet szeretnék.”

F1: Isten kezébe helyezi magát Hamilton 1

A Forma-1 persze veszélyes üzem, és Hamilton önmagának kicsit ellentmondva azt állítja, hogy nem érdemes érte meghalni. Ugyanakkor úgy véli, isten kezében van a sorsa.

“Azt nem merném állítani, hogy érdemes az F1-ért meghalni. Az ember álmaiért, céljaiért, szenvedélyéért érdemes meghalni.”

“Persze bármikor megtörténhet bármi, de úgy érzem, Isten óv engem. De semmi sem garantált, sehol sincs megírva, hogy 10 évig élek, vagy hogy akár a következő születésnapomat megérem, ezért igyekszem mindent beleszorítani az adott napba.”

Az istenhitét tetoválásaival is hirdető angol bővebben is beszélt a vallásosságáról:

“Néhány közeli barátommal járunk a templomba. Találkozunk, közösen reggelizünk, aztán megyünk. Legtöbbször megvilágosodva, megerősödve távozunk. Amolyan újrakalibrálás. Előfordul, hogy távozás után nem érzi ezt az ember, de azért legtöbbször úgy érzi, hogy wow, most már tudom, merre tovább.”