Felhős, kissé esőre hajló időben rendezték az Osztrák Nagydíj első szabadedzését. Eső végül csak néhány csepp esett, sőt időnként a nap is kisütött: a levegő 19-20, míg a pálya 25 fokos volt az edzésen.

Ez kedvezett a jó eredményeknek: a másfél órás edzés végére Lewis Hamilton 1:05 alá vitte a legjobb időt, máris fél másodpercre sikerült megközelíteni a tavalyi pole-t érő eredményt.

F1: Sima edzés Ausztriában, Hamilton az élen 1

Az Ausztriába új aerodinamikai fejlesztésekkel érkezett Mercedes megszerezte az első két helyet, Valtteri Bottas nem egészen másfél tizedet kapott csapattársától. A harmadik helyen Max Verstappen végzett, megelőzve az edzés utolsó harmadában gyors körrel egyáltalán nem próbálkozó Sebastian Vettelt.

Az élmezőnyben mindenki az ultralágy gumikon futotta a legjobb idejét, a kakukktojás az ötödik Daniel Ricciardo, aki lágyakon ment, az ultrákon viszont egyáltalán nem tudott javítani.

F1: Sima edzés Ausztriában, Hamilton az élen 2

Az edzésen csak néhány pályaelhagyás, illetve elfékezés volt, Max Verstappen egy 360 fokos piruettet is bemutatott. Vettelnek a bokszban volt egy izgalmas pillanata, miután Stoffel Vandoorne-t közvetlenül elé engedte ki a McLaren, ebből később minden bizonnyal pénzbüntetés lesz.

A Williams az első szabadedzésen ismét lehetőséget adott Robert Kubicának, aki ezúttal az utolsó helyen zárt, de valószínűleg nem is az volt a feladata, hogy gyors köröket fusson. A McLarennél úgy csináltak, mintha még a téli tesztelésen lennének, Fernando Alonso autójára áramlásvizsgáló festék is került – valami nagyon nem stimmel a csapatnál.

F1: Sima edzés Ausztriában, Hamilton az élen 3