A Motorsport.com csütörtök este arról írt, hogy értesülésük szerint a Ferrarinál idén nem lesz magától értetődő Kimi Räikkönen újabb szerződéshosszabbítása, komolyan fontolgatják a 38 éves finn elbúcsúztatását.

Bár az évek óta csak egy-egy újabb szezonra megtartott Räikkönen idén versenyképesebb formában kezdte az évet, a jó tempót azonban egyre kevésbé tudja eredményekre váltani a futamokon.

A szakoldal szerint a Ferrarinál mérlegelték a Red Bull-os Daniel Ricciardo igazolását, ám úgy döntöttek, az egyre értékesebb ausztrál fizetése túl sok lenne Sebastian Vettelével együtt, így Räikkönen megtartása, vagy a saját nevelésű ígéret, az idén az Alfa Romeo Saubernél remeklő Charles Leclerc előléptetése közül fognak választani.

Végleges döntés még nincs, de állítólag a fiatal monacói az esélyesebb, ami komoly váltást jelentene a Scuderia gyakorlatában, hiszen hagyományosan csak már bizonyított versenyzőket szoktak az autóba ültetni.

A 2016-ban GP3-as, tavaly Forma-2-es bajnoki címet szerző Leclerc lehetne a Ferrari versenyzői akadémiájának első tagja, aki eljut a Forma-1-es csapatig. Amikor két hete Kanadában a lehetséges előléptetésről kérdezték, így beszélt:

“Mosolyt csal az arcomra (amikor a Ferrarival kapcsolatban emlegetnek), de egyelőre nem érzem reálisnak ezt. Majd akkor gondolkodom a jövő évről, amikor eljön az ideje, és talán esélyem lesz az ülésre!”

Räikkönent csütörtökön a Paul Ricard pályán kérdezték a jövőt illető legújabb pletykákról, 2007-es bajnok úgy reagált, hogy “nincs változás egy héttel, két héttel, egy hónappal ezelőtthöz képest”.

F1: A Ferrari kész lecserélni Räikkönent 1