A Force India a múltban többször is úgy jutott túl a kritikus téli fejlesztési időszakon, hogy előleget kért a csapatnak járó kifizetésekből. Korábban ezt mindig megkapta a csapat, az idei szezon előtt azonban nem.

“Nem titok, hogy kértünk egy kis előleget a Liberty Mediától, hogy átvészeljük a telet” – mondta Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője. “Az idén azonban nem jött a pénz, mert úgy gondolom, több csapat is blokkolta ezt az utat előttünk.”

“Ez okozott egy kis nehézséget, de most már túl vagyunk a téli hónapokon, és könnyebbé válhat a helyzetünk. Ha van plusz tízmillió dollárod novemberben és decemberben, le tudod gyártani az alkatrészeket. Ha nincs, akkor meg nem.”

“Nem tudtunk haladni az autóval, sokáig nem használtuk a legfrissebb specifikációkat. Így elég nehéz az élet. És el tudom képzelni, hogy néhány csapat pont ezért mondott nemet.”

“A jó dolog viszont, hogy a tízmilliós előleg miatt korábban havi egymilliót buktunk, de ezzel most nem kell megküzdenünk. Szóval még előnyünkre is válhat a dolog.”

Sajtóhírek szerint egyébként a Force India éppen eladás előtt áll, vevőjelöltből sincs hiány, akár amerikai csapattá is válhat a gárda. Szafnauer szerint a Force India bárki számára jó vétel lehet, és ha az ár jó, meg is fog születni az üzlet.

“Olyan csapathoz juthat valaki, amelyik képes megszerezni a negyedik helyet, és alkalmanként még dobogóra is állhat. Mindezt a legalacsonyabb költségvetés mellett. Szóval ha valaki be akar szállni a Forma-1-be, vajon melyik csapatnál fog először tapogatózni?”