Max Verstappen a 2018-as Forma-1-es idény első hat végvégéjén mindig hibázott valamikor, újra és újra balesetekbe keveredett. Kanadában ugyanakkor teljesen tiszta hétvégéje volt, a szabadedzéseken mindvégig ő volt a leggyorsabb, az időmérőn saját csapattársát, valamint Kimi Räikkönent és a címvédő Lewis Hamiltont is megelőzve a 3. lett, a pozíciót pedig a futamon is megőrizte.

Bár a holland minden kritikára azzal reagál, hogy semmin sem kíván változtatni, Montrealban azért volt egy különbség a korábbi hétvégékhez képest: a Red Bull kérésére a pilótát nem kísérték el a nagydíjra a családtagjai.

“Ez volt az első versenyhétvégéje, amit egyedül csinált végig, ez újdonság volt. Hogy köze volt-e ennek az eredményhez, azt lehetetlen megmondani. Versenyzőként még mindig fejlődik, érik, ahogy gyűjti a tapasztalatokat. Egyszerűen csak átbeszéltük vele, ő pedig beleegyezett” – árulta el a csapatfőnök Christian Horner.

A kérdésre, hogy ezután így is marad-e a dolog, azaz mostantól egyedül jár-e a hétvégékre Verstappen, Horner azt mondta, hogy nem, egyszerűen csak “ki akartuk próbálni” ezt is.

“Nem azt mondom, hogy ez bármilyen formában is hozzájárult (a jobb teljesítményhez), egyszerűen csak eltérő volt. A múlt hétvégén nagyon belemerült mindenbe, amit csak csinált, szuper munkát végzett, gratulálok neki az erős futamhoz és ahhoz, hogy alig egy tizedre végzett Valtteri (Bottas) mögött. Egy kicsit más volt most a hozzáállása, és egyedül volt ezen a hétvégén.”