A vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj eredménye a tervezett 70 kör helyett 68 után született meg, ugyanis a celebvendég Winnie Harlow az utolsó előtti kör végén lengette meg a kockás zászlót, az eredményt pedig a szabályok szerint a megelőző kör állása alapján állapították meg.

A szupermodell rögtön a mellette dolgozó tisztviselőt tette felelőssé a közösségi médiában, és utólag a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting is megerősítette, hogy nem a Lewis Hamilton jó barátjának számító hölgy hibázott.

“A kockás zászló azért került elő egy körrel korábban, mert volt egy kis félreértés a starterfülke és az helyi starter (személy) között. Ő azt hitte, az utolsó körnél tartanak, rákérdezett a versenyirányításnál, onnan meg megerősítették. Ők azt hitték, ő kijelentést tett, pedig csak kérdezett, szóval ezért. Ő mondta a zászlólengetőnek (Harlow-nak), hogy akkor kell, szóval nem abból fakadt, hogy egy celeb kapta a szerepet” – magyarázta Whiting.

Az FIA-fejes azt gyanítja, hogy a helyiek közül nem mindenki volt topon az F1-et illetően:

“Úgy gondolom, hogy a nem az F1-ben dolgozó embereket időnként megzavarhatja, hogy azt látják, hogy 69 a 70-ből. Mi jól tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy a 69. körben járunk, de aki csak alkalmi néző, azt hiheti, hogy ez az utolsó kör. Szerintem ez zavarja meg őket, világos, hogy jobb munkát kellene végeznünk a tájékoztatással.”