Ahogy köztudott, a Red Bull egyelőre mérlegeli, maradjon-e a Renault-val, vagy 12 közös év után motorszállítót váltsanak, és a Toro Rosso után ők is a Honda erőforrását használják 2019-től.

A Kanadai Nagydíjra a Renault és a Honda is fejlesztéseket vitt, a Red Bullnál hangsúlyozták, hogy nagyon kíváncsiak lesznek a montreali adatokra, a döntést pedig a hónap legvégére, az Osztrák Nagydíjra hozzák majd meg. A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul nem akar addig várni.

“Úgy gondolom, hogy most már megvan az összes információ, amit akartak, nem tudom, miért kéne még halogatni a döntést. A szabályok szerint május 15. lett volna a határidő, de aztán a 12 év jó együttműködésre tekintettel belementünk, hogy kitoljuk ezt. Viszont egy bizonyos ponton túl az általuk kért és általunk megadott ajánlat nem él tovább. Montrealig akartak várni, a mi új motorunkra és a Honda új motorjára. Megvannak az adatok, egyáltalán semmilyen okot nem látok a további halasztásra” – nyilatkozta a Motorsport.comnak.

A kérdésre, hogy a Renault-nak megfelelne-e, ha a Francia és az Osztrák Nagydíj közötti időszakban kapnának választ, így felelt:

“Nem hiszem. Egyszerűen azért, mert be kell szereznünk az alkatrészeket. Már így is csúszásban vagyunk, és erről a Renault dönt, nem a Red Bull.”

“Keményen dolgozunk (hogy újra világbajnoki szintre jussunk közösen), de csakis számunkra is elfogadható feltételekről lehet szó, kezdve az időzítéssel. Dátumot nem mondok, mert akkor aznap rögtön hívogatni fognak, de megvan a határidő, a Red Bullnál is tisztában vannak vele, és nem Ausztriáról van szó. Ausztriára mi már nem leszünk a képben, mehetnek egyezkedni a Hondával. Kértek egy ajánlatot, mi adtunk egy ajánlatot, és ezt pár napon belül el kell fogadniuk.”

A Motorsport.com megkérdezte a Red Bull motorsportfőnökét, Helmut Markót is arról, hogy a Renault megkaphatja-e a választ a Francia Nagydíj előtt.

“Nem fognak választ kapni. Ausztriáig semmit sem tudok mondani. Még mindig várunk bizonyos adatokra, felkészülten akarjuk meghozni a megfelelő döntést.”