A három topcsapat leglassabbja lett Daniel Ricciardo a 2018-as F1-es Kanadai Nagydíjon. Az ausztrál Sebastian Vettel pole-pozíciós idejétől bő háromtizeddel maradt el, de a másik Red Bullt hajtó Max Verstappentől is kapott szűk kéttized másodpercet.

Ricciardo a monacói győzelme után természetesen nem örül a csalódást keltő eredménynek, ám látta a javulás jeleit az időmérő során. „Végeredménykét a hatodik helyezéssel nem vagyok elégedett, de úgy éreztem, rengeteget fejlődtünk az időmérőn” – mondta.

„Nem találtam a ritmust tegnap, de még ma délelőtt sem. Úgy tűnt, hogy egy lépéssel le vagyok maradva. Érzésre a teljesített köreim többet érnek, mint a hatodik helyezés, de végül mégsem. Nem végeztem rossz munkát” – mondta az ausztrál Red Bull-os.

Az energiaitalosok más taktikán indulnak, mint a Mercedes vagy a Ferrari, ugyanis a Q2-ben a legpuhább, hiperlágy gumikon futották leggyorsabb köreiket, így azon vágnak neki a 70 körös futamnak. Ricciardo el is mondta, miért ezt választották. „Jobban tudjuk óvni a gumikat, és a hiperlágyak esélyt adnak az előzésre” – zárta az ausztrál mondanivalóját.