A Racefans.net értesülése szerint a jövő évi Forma-1-es világbajnokság egészen hosszú lehet, és 1963 után újra decemberben zárulhat majd az idény.

A szakoldal szerint a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj visszakerül március közepére (március 17.), hogy a harmadik forduló, az 1000. Forma-1-es világbajnoki verseny, a Kínai Nagydíj előtt és után is kéthetes szünet lehessen.

Bár a Német Nagydíj és a Miamiba, októberre tervezett utcai verseny sorsa egyelőre nyitott, az utóbbi megvalósulása esetén a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat egy héttel későbbre tennék, így november utolsó hetéről december első hetére kerülne.

A Forma-1 vezére a fentieket nem erősítette meg a Racefans.netnek, azonban arról beszélt a lapnak, hogy a további új futamokat a közeljövőben lejáró szerződésű helyszínek (Spa, Szuzuka) helyett tennék a naptárba:

“Ideális esetben szeretnénk hosszú távú kapcsolatokat, azonban a realitás az, hogy az életben mindig vannak változások. Továbbra is csak kevés változással számolunk szezononként, de már ez is lehetőséget nyit új helyszínek beemelésére, amelyek új, izgalmas platformot adhatnak a szurkolóknak és az F1-nek.”

“2019-re már nagyjából megvan a naptár, de 2020-at, ’21-et illetően még folynak a tárgyalások az esetleges új versenyekről. Vannak jelentkezők Afrikából, Dél-Amerikából, az USA-ból és Európából is. Bár jelenleg az európai szakasz már teljes, vannak még olyan helyek Európában, ahova versenyt vinnének. Vannak olyan helyek is, amelyek szeretnének futamot, de szerintünk nem működne, de sok olyan van, amelyik izgalmas lehetőség és érdemes tárgyalni róluk, aztán majd meglátjuk.”