2018 érdekes év abból a szempontból, hogy mindhárom Forma-1-es élcsapatnál lejár egy vagy mindkét pilóta szerződése, a Mercedes egyelőre sem Lewis Hamiltonnal, sem Valtteri Bottasszal nem hosszabbított, míg a Ferrarinál Kimi Räikkönen, a Red Bullnál pedig Daniel Ricciardo kontraktusa fut ki.

Az utóbbi versenyző komolyan mérlegeli, hol is folytassa, a teljesítménye, eredményei alapján pedig meg is teheti, hogy válasszon a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes között.

Kedden, a MotoGP-s Marc Marquez Forma-1-es tesztjén a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko és a Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda kisebb szócsatába is keveredett Ricciardo jövője kapcsán.

“Lewis újra fog szerződni velünk. Az aláírás nem a pénz miatt húzódik, csak olyan apróságokról van szó, mint a szponzori szereplések. De ezt megoldjuk, biztosan maradni fog” – mondta Lauda, amikor Hamilton mercedeses jövőjéről kérdezték.

“Remélem is, hogy végre aláírtok, mert Ricciardo azt mondja, amíg Hamilton nem szerződött le a Mercedesszel, ő sem akar aláírni. Fura helyzet” – reagált Marko.

Lauda visszaszúrt: “Ricciardo Hamiltonnal zsarol benneteket, pedig ő nem kaphatja meg, amit Hamilton megkap. Mi nem tettünk neki ajánlatot, szóval várhat az idők végezetéig.”

Ricciardo egyébként minden bizonnyal a Red Bull jövőjét illetően is szeretne tisztán látni a döntés előtt, egyelőre ugyanis a levegőben lóg, hogy maradnak-e a Renault-val, vagy lecserélik az eddigi motorszállítót a Hondára.

“Van erre egy belső menetrendünk, a motorról és aztán a versenyzői kérdésről is szeretnénk döntésre jutni az Osztrák Nagydíjra (július 1-jére)” – mondta erről Marko.