A nagy riválisokat, a BMW-t és az Audit követve 2019-ben a Mercedes is belép az elektromos formaautó-szériába, a Forma-E-be, ennek kapcsán a paddockban felröppent, hogy a stuttgarti márka 2020 végén távozik a Forma-1-ből.

Az F1-es csapat mellett a Mercedes-Benz teljes motorsportprogramját is irányító Toto Wolff azonban most egyértelművé tette, hogy nincs ilyen szándékuk:

“A Forma-1 a tevékenységünk egyik kulcseleme, az első Mercedes is egy versenyautó volt. A Forma-1 számunkra nem pusztán marketingplatform, közvetlen technikai haszna is van a sorozatnak (az utcai autók gyártásában). Emellett nagyon fontos számunkra a márka sportosságának kiemelése, ezért maradni akarunk a sorozatban, hiszen ez egy egyetlen igazán fontos globális platform a szemünkben.”

És hogy akkor miért megy a Forma-E-be is a Merci?

“A Forma-1 egyértelműen az autóversenyzés csúcsa, ugyanakkor az e-mobilitás feltartóztathatatlanul tör előre, minden márka számára pozitív üzenet (a részvétel). Három évvel ezelőtt még nem adtam volna esélyt a Forma-E-nek, de mostanra más a helyzet” – magyarázta Wolff.

“A Forma-E a fiatal városi közönséget szólítja meg, a széria vezetői kiváló munkát végeztek. Számunkra olyan a Forma-E, mint egy figyelemre érdemes stratup. De nekünk csak kiegészítője a Forma-1-nek és nem riválisa.”