A Red Bull tavaly ősszel hívta vissza az utánpótlásprogramjából még 2010-ben ejtett Brendon Hartley-t a Toro Rossóhoz, ám a kétszeres WEC-világbajnok nehezen alkalmazkodik az F1-hez, még idén is bukdácsol, ezért burjánzanak a lecserélését illető pletykák.

Az új-zélandi helyére jelöltként felmerült már a mercedeses Pascal Wehrlein és a Ferrari-nevelt Antonio Giovinazzi neve is, a francia Auto Hebdo pedig most felvetette, hogy bár a Red Bull legszívesebben házon belülről keresne utódot, ám neveltjeik – Jake Dennis és Sean Gelael – nem rendelkeznek szuperlicenccel, a Williamsnél tesztpilótáskodó Robert Kubica viszont igen.

A Williams idén keservesen vergődik, így a legkevésbé sem lenne meglepő, ha a főtervező Ed Wood és az aerodinamikai főnök Dirk de Beer után Kubica is távozna a grove-iaktól, főleg ha a tesztpilótai állást versenyzőire cserélhetné.

A Red Bull hivatalos álláspontja szerint ugyanakkor “pillanatnyilag” nincs tervben Hartley lecserélése.

“Brendon helyzete nem örömteli. Szépen, nyugodtan végigcsináljuk ezt, aztán meglátjuk, mit tehetünk” – mondta a Speed Weeknek a pilótaügyekért is felelős motorsportfőnök, Dr. Helmut Marko.