Charles Leclerc 1994 óta az első monacói pilóta, aki hazai futamán versenyezhetett, ám nem sikerült célba érnie. A kiesése előtt 12. helyen haladó Sauber-pilóta Brendon Hartley mögött haladt, amikor a verseny vége előtt hét körrel fékhiba lépett fel a Sauberen a pálya leggyorsabb pontján, az alagút utáni féktávon.

A Ferrari által is protezsált pilóta mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést, ám végül elég csúnyán lebontotta autója elejét. Hartley Toro Rossója sem maradt sértetlen, így mindkettejüknek fel kellett adniuk a versenyt.

Leclerc természetesen nem elégedett a végeredménnyel, azonban nincs teljesen elkenődve. „Mindent megtettem, hogy elkerüljem Hartley-t. Nem működtek a fékek sajnos. Számos pozitívummal távozhatunk a hétvége után, tanulni fogunk a negatív dolgokból” – mondta a monacói.

“Négy körrel az eset előtt éreztem, hogy a fékpedál nem a megszokottan működik. Nem igazán lassult az autó, aztán meg hirtelen lassult.”

“Úgy érzem, hogy összességében azért pozitív hétvégém volt. Nagyon jó volt a versenytempónk és az időmérőn is gyors voltam, másodszor jutottam be a Q2-be, szóval biztató a jövő” – tette hozzá.

F1: A hazai pályán bukott nagyot az újonc 1

Brendon Hartley is megszólalt az eset kapcsán. “Beszéltem Charles-lal az ütközést követően, azt mondta, hogy elmentek a fékjei. Zavaró, de ilyen Monaco.”

“A Q1-et leszámítva egész hétvégén erősek voltunk, ott nem raktuk össze a dolgokat” – foglalta össze Hartley.