2017-ben a versenyképesség szempontjából Monaco jelentette a Mercedes egyik legrosszabb hétvégéjét, a csapat félve is érkezett idén a helyszínre. A csütörtöki szabadedzések igazolták is a félelmeket, míg a Red Bull szárnyalt, Lewis Hamilton héttizedes hátránnyal volt a 4.

A négyszeres világbajnok szerint azért nincs minden veszve:

“Elfogadható nap volt, az autó épségben megúszta, ami pozitívum. Tegnap is mondtam, hogy a Red Bullok gyorsak lesznek, és azok is voltak. Ahogy számítani lehetett rá, mi egy kicsit küszködtünk” – kezdte a címvédő.

“Az autó néhol jónak tűnt, máshol rossznak. Szóval van még dolgunk, de nem a sötétben tapogatózunk, sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint egy éve. Közelebb vagyunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz, mint vártam, bár még így is hiányzik pár tized. Még fel kell zárkózni, ha a győzelemért akarunk küzdeni. Dolgoznunk kell a beállításokon, hogy többet hozzunk ki az autóból.”

Valtteri Bottas szintén arról beszélt, hogy nehéz a Mercedest a monacói pályához hangolni:

“Ahogy számítottunk rá, nehéz nap volt. Gondoltuk, hogy a Red Bull és a Ferrari gyors lesz, és azok is voltak. Az autó nem érződött valami jónak az első edzésen, küszködtünk egy kicsit a hiperlágy gumikkal, de a második edzére már sikerült jobban működésre bírnunk.”

“A három nagycsapat közti különbség nem olyan nagy, ami jó. Tudjuk, hogy nagyon gyors az autónk, csak nehezen találjuk az erre a pályára való beállításokat. Meg sikerül jó beállításokat találni és összejön pár jó kör az időmérőn, akkor a pole-ért küzdhetünk, de szerintem így az eddigi legnehezebb idei kvalifikációnk következik majd.”