A Forma-1 vezetése úgy döntött, hogy 2018-től helyi gyerekekre cserélik a sportágban az 1970-es években megjelent grid girlöket, ám a Monacói Nagydíj szervezői ragaszkodnak a hölgyekhez, így a hétvégén szponzori hoszteszekként újra lesznek szépségek a rajtrácson.

A szerdai versenyzői sajtótájékoztatón Lewis Hamilton és Sebastian Vettel véleményét is megkérdezték erről, alapvetően mindketten örülnek a lépésnek:

“Szerintem a nőknél nincs szebb dolog a világon. Voltak már futamok, amikor srácok álltak az autóknál, volt, amikor vegyesen… Úgy gondolom, hogy a monacói egy nagyon elegáns nagydíj…” – kezdte Hamilton.

“Nem tudom, a nők hogyan éreznek ezzel kapcsolatban, nem beszéltem még velük ilyesmiről. Nincs különösebb véleményem, de amikor a Monacói Nagydíjon ott állunk a rajtrácson, és ott egy gyönyörű hölgy az autó mellett, az nagyon kellemes. Persze semmiképp sem támogathatunk olyasmit, ami kényelmetlen a nők számára, de ha nincs gondjuk vele…”

A másik négyszeres világbajnok, a pár éve a grid boyok kapcsán panaszkodó Vettel így reagált:

“Szerintem ezt az egész dolgot felfújták. Nem hiszem, hogy bármikor bármelyik grid girlt is kényszerítették volna erre, szerintem örömmel csinálták ezt a munkát. Egyetértek Lewisszal, szerintem is gyönyörűek. Ha srácok lennének, nem izgatna a dolog – semmi bajom velük, de akkor kevésbé érdekelne a dolog.”

“A lényeg, hogy manapság szerintem eltúlozzák a dolgokat, szerintem a nők, akik korábban ezt a munkát végezték, saját akaratukból tették, és ha bármelyiküket megkérdezzük vasárnap, hogy örömmel vannak-e itt, meggyőződésem, hogy igen lesz a válasz. Szerintem nem kényszerből csinálják ezt. Sok hűhó semmiért.”