Kimi Räikkönen idén ugyan gyors, de a 2007-es világbajnok immár 38 éves, így az idei ferraris szerződése kifutásával reális esély van a visszavonulására.

Az olasz csapat fiatal neveltje, a monacói Charles Leclerc a GP3 2016-os, majd a Forma-2 tavalyi megnyerése után idén már az F1-ben, az Alfa Romeo Saubernél tanulja a szakmát, így a Monacói Nagydíj előtt természetesen felmerült, hogy ő lehet Sebastian Vettel következő csapattársa. A négyszeres világbajnok így felelt, amikor erről kérdezték:

“Nem is tudom. Nem én szerződtetem a csapattársaimat, erről inkább Mauriziót (Arrivabene, csapatfőnök) kellene megkérdezni. De nem látom akadályát. Monacót meg mindannyiunknál jobban ismeri (Leclerc), elég csak megnézni az útlevelét! Az eddigi futamokon kihasználta a lehetőségeit, a top10-be nem való autóval pontokat szerzett. Pillanatnyilag mindent jól csinál”

A versenyzői sajtótájékoztatón Vettel mellett ott volt a mercedeses szerződéshosszabbítást egyre csak húzó Lewis Hamilton is, nyilván a kettejük párosításának lehetősége is felvetődött:

“Engem még nem kérdezett meg erről” – mondta Vettel Hamilton lehetséges ferraris igazolásáról.

Az angol így riposztolt: “Vétója van, sosem történne meg!”

“Nekem nem lenne gond!” – folytatta a német. “De hogy őszinte legyek, nagyon is jól meg vagyok Kimivel. Emellett épp most beszéltünk Charles-ról. De sosem tudhatjuk, mi lesz. Meggyőződésem, hogy Lewisnak a Mercedes az első, bármi más óriási meglepetés lenne. Persze sose lehet tudni. Meglátjuk. Talán egy nap mindketten más csapathoz kerülünk. De nekem nem igazán számít, ahogy köztudott, jelenleg nagyon jól érzem magam ott, ahol vagyok.”

Hamilton utána így vitte tovább a csapattárs témáját:

“Én bárkivel szívesen versenybe szállok. Vettelnek most egy elég versenyképes autója van, ami izgalmas. Minden versenyző a legjobbak ellen akar küzdeni. De azt is láttuk már, mennyire nehéz, amikor két nagyon erős pilóta van egy csapatban. Úgy tűnik, Kimivel elég jól működik a dolog a Ferrarinál. Mondjuk ha jobban megnézzük, Kimi nem lehet igazán elégedett, mert néha nem igazán jönnek össze a dolgai” – utalt arra, hogy a Ferrarinál Vettel lehet az első számú versenyző.

A Mercedes angolja végül leszögezte, hogy alapvetően nagyon is elégedett a mostani helyzetével.

“Valtteri nagyon jól vezet és engem is a határokig visz. Nagy a harmónia a csapatnál, és megvan a tisztelet, amikor a másik jobban teljesít. Minden a versenyzők karakterén múlik. Nem igazán számítok arra, hogy Vettellel valaha is csapattársak leszünk, legfeljebb ha egyszer együtt vágunk neki Le Mans-nak. Ott viszont tarolnánk, nem?”