A Toro Rossónál a tavalyi szezon vége felé bemutatkozott két pilóta közül az ifjonc Pierre Gasly szépen magára talált a Forma-1-ben, azonban a Red Bull programjából évekkel ezelőtt ejtett, majd a WEC-s sikerek, világbajnoki címek után visszahívott Brendon Hartley küszködik.

Természetesen pletykák szintjén máris felmerült az új-zélandi lecserélése, egyesek tudni vélik, hogy az idénre a DTM-be visszatért Mercedes-pilóta, Pascal Wehrlein lehet az utód.

“Pillanatnyilag nincs ilyen szándékunk” – mondta a felvetésre a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Auto Motor und Sportnak.

Jó kérdés, hogy amúgy menne-e egyáltalán Wehrlein, ugyanis a Red Bull pilótaprogramjának felemás híre van, sokan megégették már magukat vele. A Renault-nevelésű Forma-2-es versenyző, Artem Markelov például nem szívesen igazolna a Toro Rossóhoz:

“Hogy beülnék-e Hartley helyére? Ha a Renault mondaná, lehetséges, de saját elhatározásból biztosan nem mennék a Toro Rossóhoz. Tudjuk, hogyan teszi tönkre a fiatalok karrierjét Dr. Marko, én nem kérnék ebből.”

“Emellett arról is pletykálnak, hogy Christian Horner elhagyhatja a Red Bullt, és hogy a Red Bull kiszállhat a Forma-1-ből. Igen, csak pletykák, de nem tudom, milyen kilátásaim lennének a Toro Rossónál és a Red Bullnál” – folytatta a Renault F1-es csapatánál tesztpilótaként alkalmazott orosz.