2017-ben a Mercedes – és főleg Lewis Hamilton – teljesen formán kívül volt a monacói versenyhétvégén, Valtteri Bottas az időmérőn a 3. lett, amiből egy 4. helyet hozott össze a futamon, míg Hamilton csak a 14. volt a kvalifikáción, végül egy 7. helyet szerzett a versenyen.

A Merci előnye idén már eleve jóval kisebb, mint az előző évben, a bajnokcsapatnál rendesen fáznak a monte-carlói hétvégétől, az utcai pályától:

“Rohadtul be vagyunk tojva” – mondta a csapatfőnök Toto Wolff Monaco kapcsán. “Az elmúlt években láthattuk, hogy voltak olyan pályák, amik nagyon feküdtek nekünk, de volt pár olyan, ahol valamiért nem mentünk jól. Nagyon nehéz egy autó DNS-ét háttérbe szorítani, márpedig Monaco, a Hungaroring és Szingapúr olyan helyszínek, ahol alulteljesítettünk – nem is kicsit! – a tavalyi évben.”

“Nagy kihívás lesz az idei visszatérés, a díva megszelídítése – bár idén már nem díva, jobban viselkedik. De nehéz lesz. Egyelőre nem is jöttünk még rá, hogy az autónk miért nem szeret gyorsan menni a monacói kanyarokban.”

A Barcelonában magabiztos győzelmet arató Hamilton szerint ezen a hétvégén a Red Bullra kell majd nagyon figyelni:

“Monaco komoly kihívás lesz. Nehéz lesz megverni a többieket. Ha megnézzük, mennyivel gyorsabb volt Daniel Ricciardo (a barcelonai, kanyargós) utolsó szektorban, márpedig az a szektor kizárólag a leszorítóerőről szól, akkor Monacóban is nagyon gyorsak lesznek, nehéz lesz elkapni őket.”

“De Montreal sem lesz könnyű, ott is nagyon nehéz felmelegíteni a gumikat, több kör kell majd hozzá. Szóval több kihívás is vár ránk mostanában, nem hiszem, hogy olyan sima ügy lesz minden futam, mint a spanyolországi volt.”