A Ferrari jól kezdte ugyan az idei bajnokságot, de a szerencsével kissé hadilábon állt a csapat, így a jó teljesítményt nem sikerült pontelőnyre váltani. Sőt, Barcelonában újra régi fényében tündökölt a Mercedes, így Lewis Hamilton már 17 ponttal vezeti az összetettet Sebastian Vettel előtt.

A spanyolországi hétvégével kapcsolatban Maurizio Arrivabene csapatfőnök elismerte, hogy ami rosszul alakulhatott, az rosszul is alakult, Vettel szerint is össze kell kapnia magát a csapatnak.

“Nem voltunk elég gyorsak” – jelentette ki Vettel. “Ha ezt nem vesszük észre, akkor vakok vagyunk, az első etapban egyszerűen nem volt meg a tempónk.”

“Másodszor, egész hétvégén küszködtünk a gumikkal. Változtak, de ugyanúgy változtak mindenki számára. A mi célunk pedig az, hogy jobbak, és ne rosszabbak legyünk másoknál.”

“Harmadszor, megbízhatóság szempontjából is rossz hétvége volt. Kiminek a pénteki csere után gondja volt a motorral, és ki kellett állnia. Ha ezt a három dolgot nem vesszük észre, akkor magunkra vethetünk.”

“Sokszor mondtam, hogy a csapat erős, rengeteg potenciál van bennünk, de meg kell oldanunk a valós problémáinkat, meg kell értenünk, miért kerültünk ilyen helyzetbe. Voltak frissítéseink, de talán a többiek még többet hoztak, mint mi.”

Vettel szerint egy esetlegesen nagy sikert hozó monacói hétvége sem feledtetheti majd a barcelonai gondokat.