Jól kapta el a rajtot Sebastian Vettel a 2018-as Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, a harmadik helyről rajtolva sikerült az első kanyarban megelőznie az előle induló Valtteri Bottast. A német azonban nem tudta üldözőbe venni a későbbi győztes Lewis Hamiltont.

Vettel volt az első a három nagycsapat pilótái közül, aki kereket cserélt, és csak úgy sikerült Bottas előtt maradnia az első kiállások után, hogy a finn cseréje lassabban sikerült.

Ennek ellenére is úgy tűnt, hogy Vettel beérhet másodikként, ám az Esteban Ocon leálló autója miatt életbe lépő virtuális biztonsági autós szakasz alatt a német kereket cserélt, ezzel közvetlen Max Verstappen Red Bullja mögé, a negyedik helyre esett vissza, mely már nem változott a kockás zászlóig, noha csak bő két másodperccel haladt előtte a holland.

A német azt mondta, nem taktikai hibáról volt szó a második kerékcserénél, egyszerűen a Ferrari nem bírt a gumikkal:

„Nem tudtunk kint maradni. Gyorsabban koptak a gumijaink, mint a többieknek” – mondta Vettel a futamot követően, aki nem tudta megszorongatni Verstappent. „Összességében gyorsabbak voltunk a frissebb gumikkal, de ahogy teltek a körök, egyre inkább nem volt meg a kellő tempónk” – tette hozzá.

„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Még a végén sem voltak jó állapotban a gumijaim, noha az enyémek voltak a legfrissebbek. Meg kell értenünk, hogy bírjuk működésre a gumikat” – fejezte be a négyszeres világbajnok.

Vettel: Nem volt más választásunk 1

Csapattársa, Kimi Räikkönen műszaki hiba miatt feladta a futamot. A finn, mielőtt kiállni kényszerült, a negyedik helyen haladt.