A Ferrari finnje első Q3-as körében még a szuperlágy gumikon haladt, ám egy hiba miatt gyatra kört ment. Ekkor döntött úgy, hogy nem erőlteti tovább a szuperlágyakon való autózást, és az eggyel keményebb keverékű lágyakra vált.

Räikkönen végül negyedik lett, közel fél másodpercet kapva az első helyezett Lewis Hamiltontól, illetve három tizedet csapattársától, Sebastian Vetteltől, aki a harmadik helyről indulhat.

A finn úgy érezte, nem kockáztat sokat, ha lágyakon hajt ki utolsó körére. „A hiba után ki akartam próbálni valami mást. Nem volt sok vesztenivalóm, így úgy döntöttem, megpróbálom. Jónak éreztem korábban a gumikat a Q2-ben” – mondta. „Küszködünk a gumik munkára bírásával, nem ez volt a legsimább időmérőnk. Kicsit csalódott vagyok, de lehetett volna rosszabb is.”

„Valamilyen oknál fogva megváltoztatták a gumikat, nem ugyanolyanok, mint az elmúlt versenyeken” – utalt Räikkönen a Pirelli korábbi változtatására, amely egyesek szerint a Mercedes érdekeit szolgálja. „Nem volt rossz a helyzet, de több körre lenne szükségünk. Trükkös, de amint elkezdenek működni, minden rendben lesz” – fejezte be 2007 világbajnoka.