A péntekinél szürkébb, egy kicsit kevésbé szeles, meleg időben zajlott a Forma-1-es Spanyol Nagydíj utolsó szabadedzése Barcelonában.

A gyakorláson a címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, mögötte csapattársa, Valtteri Bottas végzett mindössze 13 ezred hátránnyal, majd a ferraris Sebastian Vettel következett, már jelentősebb, 269 ezredes lemaradással. A motorcsere után újra működő autóban ülő Kimi Räikkönen nagyjából ugyanazt a tempót hozta a 4. helyen, mint a német.

A ferrarisok után újabb ugrással a Red Bull-os Daniel Ricciardo jött, ő már kerek héttizeddel volt lassabb Hamiltonnál, a Haas párosa pedig egy másodperc feletti hátránnyal zárt a 6-7. helyen. A top10-be befért még a két helyi kedvenc, a renault-s Carlos Sainz és a mclarenes Fernando Alonso, valamint a Toro Rossó-s Pierre Gasly.

A Red Bull-os csapatok igen felemásan alakult a szombat, hiszen Max Verstappen autója az edzés nagy részét a garázsban töltötte elektronikai probléma miatt, de a kényszerű korai kiszállás előtt azért még sikerült bajba keverednie a hollandnak, amikor az első kanyar bukóteréből szabálytalanul tért vissza a pályára.

A Toro Rossónak még komolyabb fejfájást okozott Brendon Hartley, aki másfél perccel a leintés előtt a 9-es kanyarban a fű érintése után kipördült és ronccsá törte az autó farát.

Az új-zélandi szemre sértetlenül hagyta el a baleset helyszínét, de természetesen a pálya orvosi központjába vitték ellenőrzésre. Az incidens miatt előkerült a piros zászló, és az edzést már nem is indították újra, lejárt az idő.

Harltey-n kívül, igaz, szerencsésebben, Grosjean (három edzésen belül harmadszor) és a williamses Lance Stroll is járt a kavicságyban.

A Spanyol Nagydíj időmérő edzése 15 órakor kezdődik.

F1: Durva balesettel végződött az utolsó edzés 1