Kimi Räikkönen 2014-es ferraris visszatérése óta sosem volt még olyan gyors és versenyképes, mint idén, a 38 éves finn gyakran jobb tempóra képes, mint Sebastian Vettel – bár ezt nem mindig sikerül eredményre váltania –, sőt még fittebbnek is látszik.

Edzője, Mark Arnall egy friss interjúban megerősítette, hogy igen jó telet zártak ilyen tekintetben, a 2007-es világbajnok még fogyott is:

“Az idei telünk Kimi súlycsökkentéséről szólt. Idén télen sikerült 3,2 kilogrammot lefogyasztani Kimiről, most már csak 70 kiló” – mondta a szakember a finn Iltalehtinek.

Arnall emlékeztetett rá, hogy az F1-es mérnökök az autó egyensúlyával való játéktér kedvéért a lehető legkönnyebb pilótákat szeretnék látni:

“Ha az autó orrát szeretnék pontosabbá tenni, akkor oda tesznek több ballasztot, ha a hátsó tengelyen szeretnének nagyobb tapadást, akkor oda teszik át a súlyt. De ha a pilóta túl nehéz, nem megy a dolog” – magyarázta.

A 2019-es évtől ugyanakkor már nem kényszerülnek állandó fogyózásra a termetesebb pilóták, az autó és a versenyző tömegét elválasztják egymástól, az utóbbi 80 kg-ig mehet, az alatt nem lesz különbség.