Lewis Hamilton az azerbajdzsáni futam története során először nyert a bakui aszfaltcsíkon, a pályafutása 63. futamgyőzelmét arató pedig brit át is vette a bajnokság vezetését Sebastian Vetteltől. Az izgalmas fordulatokkal tarkított futam részletes összefoglalója itt olvasható. A dobogós pilótákkal David Coulthard készítette az interjúkat.

Lewis Hamilton (1.)

„Nem tudtam volna megmondani, mi történik még ezek után. Eléggé felfokozott hangulatú verseny volt, Valtteri kivételes munkát végzett, igazán megérdemelte volna a győzelmet. Sebastian is nagyszerűen dolgozott. Nagyon szerencsés vagyok, és egy kissé fura is, de nem adtam fel, nyomtam folyamatosan.”

Kimi Räikkönen (2.)

„A belső íven voltam, és valószínűleg Ocon nem látott, néha egészen nehéz észrevenni a másikat. Befordult, de én már ott voltam. Nem volt tökéletes a rajtom, de szerencsés voltam, hogy így jöttem ki belőle. Nehéz verseny következett ezután, próbáltam visszajönni, voltak jó pillanatok, de szenvedtem a gumikkal, nem tudtam felmelegíteni őket. Egy kiállásra játszottunk, voltak gondjaink is, nem volt könnyű.”

Sergio Perez (3.)

„Két évvel ezelőtt álltam itt a dobogón. Karrierem két legjobb körét futottam ma, az utolsó két körben Sebastiannal mögöttem, hideg gumikon nehéz volt, a szuperlágyakon voltam. Próbáltam közel maradni Räikkönenhez, hogy bebiztosítsam magam Sebastian ellen. Végül pedig… szóhoz sem jutok.”