A Red Bull-os Max Verstappennek a gumistratégiának köszönhetően jó esélye volt a Kínai Nagydíjon az 1-2. helyre, ám a holland pilóta nem tudta megcsinálni ugyanazt, mint csapattársa, tiszta előzések helyett két incidensbe is keveredett a futam hajrájában, a másodikban a ferraris Sebastian Vettellel ütközött, mindketten megpördültek.

Míg Daniel Ricciardo győzni tudott Sanghajban, Verstappen csak az 5. lett, ráadásul büntetőpontokat is szerzett. Mivel a Red Bull csodagyereke már a megelőző, Bahreini Nagydíjon is előzés közben ütközött – akkor Lewis Hamiltonnal –, elég sok kritikát kapott az elmúlt időszakban – Bakuban így beszélt csütörtökön:

“Senki sem tökéletes. Örömmel veszek bármilyen kritikát, igyekszem javulni, mint mindenki. Az ilyen helyzetek végső soron csak jobb versenyzővé tesznek. Az ember tanul belőlük. Ez nem azt jelenti, hogy utána lassabban vezet, sőt gyorsabbá kell válni, de talán egy kicsit nagyobb önuralommal.”

“Nem az a típus vagyok, aki lassítani fog, aki csak a futottak még csoportot erősíti. A tempót illetően nagyjából jó volt a szezonom eddig is, de az eredmények nem jöttek. De van még 18 hétvége.”

F1: Verstappen nem fog lassítani 1

Verstappen Bakuban kitért arra is, hogyan rendezték az ügyet Vettellel, hálás volt a négyszeres világbajnoknak a hozzáállásáért: “Egyértelmű volt, hogy bocsánatot kell kérnem Sebtől, és meg is tettem. Ő nagyon rendes volt, szóval jól zajlott az egész.”

A ferraris német Azerbajdzsánban szintén felidézte a sanghaji történteket:

“Szerencsém volt, hogy folytatni tudtam a versenyt, Max pedig rögtön a futam után megkeresett, amit értékeltem. Mondtam neki, hogy figyelj, ezt a futamot megnyerhetted volna, szóval gondold végig magadban, hogy mi történt. Előfordul az ilyesmi, én pedig nem az a fajta vagyok, aki minden egyes incidenst a versenybírók elé akar vinni, jobb, ha egymás között rendezzük a dolgokat.”

Forrás: Fotó: Europress