A Forma-1-ben ugyan csak a nyolcadik versenyhétvégéjének fut neki az Azerbajdzsáni Nagydíjon, a Toro Rossó-s Brendon Hartley úgy véli, nem okoz majd gondot számára a bakui utcai pálya.

“Nem is tudom, hány pályán vezettem már a pályafutásom során, de még mindig izgalmasnak találom az új helyszíneket. A szimulátor alapján a bástya környéki rész Makaóra emlékeztet, az pedig az egyik kedvenc pályám. A szimulátor és a korábbi évek felvételeinek nézése mellett a lehető legtöbb előtanulmányt végzem, így bízom benne, hogy 10 kör alatt fel is veszem majd a tempót” – mondta a hosszútávú világbajnokságban (WEC)
2015-ben és ’17-ben bajnoki címet szerző új-zélandi.

F1: A világbajnoknak tíz kör kell Bakuban 1

“Nyilván az utolsó néhány tized mindig csak a pályán lesz meg, ahol közvetlenül lehet kitapasztalni az összes huplit, a körülmények változását, a szélirányt.”

“Amikor az ember már több száz versenypályán vezetett, igyekszik a korábbi tapasztalatokból merítve összerakni az új helyszínt, a kanyarokat a már máshonnan ismertekkel összehasonlítani. A tapasztalat nagyon sokat számít az új pályák tanulásában” – magyarázta a 28 éves Hartley.