A Ferrarinál idén nyolcadik szezonját töltő veteránt, Kimi Räikkönent mintha kicserélték volna 2018-ra, a 38 éves finn a szabadedzéseken, időmérőkön remekel, pariban van Sebastian Vettellel, sőt gyakran gyorsabb is a németnél, ám a futamokon valamiért mindig ő húzza a rövidebbet.

Legutóbb, Sanghajban a csapat eddigi utolsó világbajnokát egyértelműen csakis azért hagyták kint a pályán kopott gumikon, hogy feltartsa a közeledő Valtteri Bottast a mercedeses mögött érkező Vettelnek, és bár végül a 3. helyen ért célba, a dobogón láthatóan megint nem volt túl elégedett.

A Räikkönennel való bánásmódot immár az olasz sajtóban sem hagyják szó nélkül, a La Gazzetta dello Sport két tekintélyes Forma-1-es szakírója háborog, amiért másodhegedűsként kezelik a finnt.

“A kerékcseréknél a Ferrari Räikkönent Bottas lassítására, Vettel előnybe hozására használta fel. Éveken keresztül kritizáltuk Räikkönent, de a 2018-as szezon elején egész más embernek tűnik, újra a régi bajnokra emlékeztet. A Ferrarinál is észre kellett volna venni ezt! Ehelyett Kimit hátrányba hozzák a stratégiával, a csapatnál egyszerűen Vettel segéderejének tekintik. Ez a hiba rányomja majd a bélyegét a versenyző moráljára és teljesítményére” – írta a lapban Pino Allievi.

Kollégája, Andrea Cremonesi egyetért: “Ha így kezelik Räikkönent, vajon meddig maradhat meg a harmónia a Ferrarinál?”