A Red Bull-os Max Verstappen furcsa balesetet szenvedett a Bahreini Nagydíj múlt szombati időmérőjén, a holland pilóta világos ok nélkül hajtott a gumifalnak a Q1-ben.

Verstappen utólag arról beszélt, hogy a kanyarban hirtelen 150 lóerős lökést kapott az autó, azaz arra utalt, hogy a Renault erőforrása rakoncátlankodhatott.

A Red Bullnál ugyan előszeretettel húzzák a vizes lepedőt a motorpartnerre, ezúttal azonban a csapatfőnök, Christian Horner tisztázta a Renault-t:

“Nem a gázpedál ragadt be. Szerintem egyszerűen magasan vette a kerékvetőt, a lába pedig megrándult. Elég egyértelmű volt. Ott mindig egy kicsit nyögvenyelős a váltás, szerintem a határon autózás, a kerékvető és a bemozduló láb kombinációjáról volt szó. Összejön néhány dolog, aztán ez a vége. Nem kell többet belelátni” – magyarázta Sanghajban.

A Renault-főnök Cyril Abiteboul is leszögezte, hogy ők semmilyen problémát nem találtak az erőforrásnál?

“A motor pontosan azt csinálta, amit a gázpedál jelzett neki, minden egyértelmű volt. Determinisztikus dolog, ok-okozat: ha megnyomod a gázpedált, csinál valamit a motor. És a motor pontosan úgy működött, ahogy kellett.”