A Red Bull számára katasztrofálisan alakult a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíj, hiszen Daniel Ricciardo alatt öt kör után egyszerűen lekapcsolt az autó, míg Max Verstappen versenybaleset után búcsúzott szintén az elején, a holland a mercedeses Lewis Hamiltont előzte az első kanyarban, agresszíven szorította ki a címvédőt, összeértek, defektet kapott és a padlólemez is megsérült.

A futam leintése után Hamilton a törölközőszobában, a visszajátszást látva lefaszfejezte Verstappent, majd a sajtótájékoztatón azt magyarázta, hogy bár a holland gyors és tehetséges, még tanulnia kell, a tapasztalatlanságának köszönhetően dobott el egy potenciálisan jó futamot.

Sanghajban Verstappent megkérdezték Hamilton reakciójáról, a holland így felelt:

“Nagyon egyszerű és könnyű a fiatalabb pilótát hibáztatni. Én csakis így tudom nézni ezt. De előfordulnak az ilyen balesetek, nem gondolom, hogy bármin is változtatnom kellene.”

A Red Bull 20 éves versenyzője azt mondta, Bahrein óta nem beszélt Hamiltonnal, de nem zárja ki, hogy megtárgyalják a szahíri történteket:

“Lehet, hogy beszélek vele, attól függ, hogy tényleg szükséges-e. És miért is változtatnék bármin? Szerintem nem tettem semmi rosszat, egyszerűen csak próbáltam megelőzni valakit. Szerintem valós esélyem volt rá, így igyekeztem élni is vele. Tavaly Mexikóban is benne volt, hogy rosszul sül el, de ilyen az autóversenyzés. Egyszerű eset, nem is értem, hogy miért foglalkozik vele ennyire mindenki. Van ilyen és kész.”

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Hamilton egy interjúban elmondta, hogy azóta már beszéltek is Verstappennel, kezet is ráztak:

“Mivel én vagyok az idősebb, fontosnak éreztem, hogy én keressem meg őt. Kezet ráztunk és azt mondtam, figyelj, bocs a múltkori futamért! Mindegy is, hogy az ő hibája volt vagy az enyém, ez már a múlt. Remélhetőleg a tiszteletnek ez a kifejezése neked is segít lezárni a dolgot és továbblépni.”