A vasárnapi Bahreini Nagydíj katasztrofálisan alakult a Red Bull számára, mindkét pilótájuk kiesett már a futam elején. Daniel Ricciardo vétlenül búcsúzott, az autója 5 kör után egyszerűen lekapcsolt alatta, Max Verstappen ugyanakkor a maga ágyazott meg a kiesésének, ugyanis a verseny elején igen agresszíven támadta Lewis Hamiltont, összeértek, a holland defektet kapott, a padlólemez is megsérült, ki kellett állnia.

Hamilton a verseny után arról beszélt, hogy a fiatal holland éretlensége mutatkozott meg az incidensben:

“Szükségtelen baleset volt ez. Jó ideig előrébb voltam a kanyarban, de aztán elfogadtam a vereséget, ezért nem kellett volna tovább szélesítenie a kanyart, én már kezdem besorolni mögé. Fiatal versenyző fantasztikus tempóval, de még tanul, nem mindig hoz jó döntést. A Red Bullnak jó az autója, meggyőződésem, ha én ültem volna benne, vagy mondjuk Fernando Alonso, akkor erős pontokat hoztunk volna ma. Fiatalon én is keresztülmentem ezen, tudom, hogy milyen ez.”

“De kell bizonyos fokú tisztelet a többi versenyző irányába, és én úgy éreztem, hogy belőle most hiányzott ez. Hülyeséget csinált és nem is ért célba. Mostanában elég sokszor hibázott, tényleg semmi szükség nem volt még erre is” – magyarázta a négyszeres világbajnok.

F1: Vettel megvédte a faszfejező Hamiltont 1

Az autóban ülve, közvetlenül az ütközés után persze még nem volt ilyen higgadt Hamilton, a rádión nemes egyszerűséggel lefaszfejezte Verstappent. Amikor egy újságíró erről a reakcióról akarta megkérdezni a Mercedes pilótáját, a futamgyőztes Sebastian Vettel közbelépett:

“Szerintem nem fair ez a kérdés. Mindannyian voltunk már ilyen helyzetben, csatázunk valakivel, megy a kerék-kerék elleni küzdelem, buzog az adrenalin… Gondolják, hogy ha mikrofont tennénk a szájuk elé, a focistáktól szép dolgokat hallanánk, miután szabálytalankodnak ellenük, fellökik őket?” – kezdte a Ferrari pilótája.

“Szóval szerintem nem igazságos ilyen szarakodós kérdésekkel jönni, hogy aztán a semmiből fújjanak fel valami sztorit, mikor egyszerűen csak verseny közben teli vagyunk adrenalinnal és néha kicsúszik valami ilyen. Komolyan, ha most pofán verem önt, ön sem azt fogja mondani, hogy ó, Sebastian, ez nem volt szép dolog! Emberi reakció (a káromkodás). Szerintem néha mesterségesen felfújják ezeket, a semmiből akarnak sztorit csinálni. Szóval, ne vegye magára, de szerintem jobb, ha most lezárjuk ezt a dolgot” – mondta a kérdést feltevő újságírónak Vettel.

Forrás: Fotó: Europress