A múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon a dobogós hármast – Sebastian Vettel, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton – hét másodperc fogta össze, ugyanakkor a negyedik helyen befutó Toro Rosso-ifjonc, Pierre Gasly már 55 másodperces lemaradással ért be a 3. Hamilton mögött.

A Forma-1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn szerint elfogadhatatlan, hogy a sportágban ilyen kétligás verseny folyjon.

“Szégyen, hogy gyakorlatilag két nagydíjat láthattunk: az egyiken – a Red Bull hiányában – két csapat küzdött, a Ferrari és a Mercedes, és ott volt a másik verseny a többieknek. Mindössze hat autó tette meg a teljes, 57 körös távot, a harmadik helyezett Hamilton és a negyedik helyezett Gasly között pedig óriási, 55 másodperces volt a különbség” – kezdte Brawn.

“Persze nem meglepő a teljesítménykülönbség, ha megnézzük, hogy a tavalyi 60 dobogós helyezés közül is csak egyetlen egy jutott olyan pilótának, aki nem a Ferrarinál, a Mercedesnél vagy a Red Bullnál versenyzett – Lance Stroll a Williamsszel jutott a dobogóra Bakuban.”

“Újabb bizonyíték ez arra, hogy valamit tennünk kell. Ez az egyik célunk, ami szerepel a múlt pénteken Bahreinben bemutatott terveink között. A felügyelőszervezettel (FIA) közösen szeretnénk azon dolgozni, hogy még látványosabbá, még vonzóbbá tegyük ezt a sportágat” – magyarázta az F1-fejes.

Brawn hozzátette, hogy a nagyon lapos Ausztrál Nagydíj után azért Bahreinben legalább volt akció a pályán, többen is előztek, és külön kiemelte Hamiltont, aki a futam elején egyszerre ment el Fernando Alonso, Nico Hülkenberg és Esteban Ocon mellett.

Forrás: Fotó: Europress