Lewis Hamilton nem remekelt a Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapján, az 5. és 4. idővel zárt a két gyakorláson, és ha a szombati időmérőn ő is lesz a leggyorsabb, vasárnap legjobb esetben is csak a 6. rajkockából kezdhet majd, ugyanis hátrasorolásos büntetés vár rá. (Feltéve, hogy az előtte állók nem kapnak más, nagyobb büntetéseket.)

A csapat még Melbourne-ben fedezett fel hidraulikai szivárgást Hamilton autójának sebességváltójában, és mivel nem sikerült megjavítani, újat kellett beszerelni a bahreini hétvége folytatására, közölte a Mercedes szóvivője. A szabályok szerint egy-egy sebességváltónak hat versenyhétvégét kell teljesítenie, az idő előtti csere öthelyes rajtbüntetéssel jár.

Hamilton az Ausztrál Nagydíj időmérőjén ugyan fölényesen vitte a pole-t, ám a versenyen egy kalkulációs hibának köszönhetően a bokszkiállásoknál a ferraris Sebastian Vettel eléje került és meg is nyerte a szezonnyitót. A Ferrari Szahírban a pénteki napon eleve erősebbnek látszott, így a Mercedes négyszeres világbajnoka egyelőre nem remélhet valami jó hétvégét.